torsdag 25 oktober 2012

Köttfärssås

Ingredienser:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g köttfärs
1 1/2 dl krossade tomater
2 krm salt
1 krm peppar
1 kr paprikapulver
2 krm örtkryddor
2 msk tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
klippt persilja



Gör så här
1. Skala och hacka löken och vitlöken.

2. Värm matfettet i en stekpanna eller stekgryta.

3. Fräs löken tills den fått ljusgul färg.

4. Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken i ca 5 min. Finfördela färsen tills den blir grynig.

5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt det sjuda 5 min på svag värme. Tillsätt eventuellt vatten om det behövs.

6. Skölj och klipp persiljan och strö över.

Koka även pasta, sen äter du upp deeet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar