Recept
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grovy rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
1/4 dl linfrön
1/4 dl torkade aprikoser (man måste inte).
2 1/2 dl filmjölk
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 msk sirap
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
4. Hacka aprikoserna och blanda i dem.
5. När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i ugnen 175° i ca 10-15 min. De skall ej vara kladdiga när du sticker i en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.
Dom blev väldigt bra faktiskt.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar