fredag 28 september 2012

Rödbetssoppa med Samuel




Ingredienser: 
3 färska rödbetor
1 lök
1 liten morot
1 klyfta (ca 100 g) vitkål
1 msk matfett
1/2 L buljong (5dl vatten + buljongtärning)
2 varv (1/4 krm) svart-/ vitpeppar
1/2 lagerblad
1/2 msk vinäger
(salt)
Garnering persilja, 2 msk gräddfil

1
Skölj, ansa och skär alla grönsakerna i fina
strimlor, spara en av rödbetorna.
2
Smält matfettet i en kastrull och fräs de strim-
lade grönsakerna i ett par minuter.
3
Tillsätt buljong, peppar och lagerblad.
4
Sjud i ca 25 min
5
Råriv den sista rödbetan direkt ner i soppan.
Då får soppan en vackert mörkröd färg. Låt
soppan sjuda i ytterligare 5 min.
6
Smaksätt med vinäger och salt.
7
Lägg i en klick gräddfil och klipp över persilja.

Soppan kan serveras varm eller kall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar